متن کامل خبر


 
تشریح وضعیت رتبه بندي دانشگاه در سطح ملي و بين المللي

خلاصه خبر: معاون پژوهشي دانشگاه در نشست شوراي دانشگاه بيست و چهارم خرداد ماه گزارشي از نحوه رتبه بندي دانشگاهها و وضعيت رتبه دانشگاه تربيت مدرس ارائه كرد.

معاون پژوهشي دانشگاه در نشست شوراي دانشگاه بيست و چهارم خرداد ماه گزارشي از نحوه رتبه بندي دانشگاهها و وضعيت رتبه دانشگاه تربيت مدرس ارائه كرد.
دكتر فتح الهي درخصوص نحوه رتبه بندي دانشگاهها اظهار داشت: رتبه بندي دانشگاهها در سطح دنيا به سه روش انجام مي شود.؛ اول ارزيابي و سنجش اطلاعات موجود در پورتال دانشگاه كه همان وبومتريك ناميده مي شود. دوم،‌ بحث برون داد پژوهشي و نوآوري دانشگاه و سوم هم اطلاعات كامل دانشگاه كه علاوه بر مسائل تحقيقاتي، بحث آموزشي ،‌پشتيباني و ... را نيز در بر مي گيرد.
وي افزود: براي به دست آوردن اطلاعات دانشگاهها و برون داد پژوهشي و نوآوري از دو ديتا بيس در جهان استفاده مي كنند كه شامل موسسه اطلاعات علمي ISI و موسسه اسكوپوس مي باشد.
تنها موردي كه دانشگاه تربيت مدرس اطلاعات خود را به طور كامل در اختيار نظام رنكينگ قرار مي دهد نظام رنكينگ ISC (پايگاه استنادي علوم جهان اسلام) مي باشد كه در حال حاضر طبق اين نظام رتبه بندي، در جايگاه دوم در سطح كشور قرار داريم.
وي با توضيحاتي در خصوص موسسه لايدن و سايماگو تاكيد كرد:‌ موسسه لايدن اطلاعات را از موسسات علمي در دوره 4 ساله برداشت كرده و هم تعداد مقالات و هم كيفيت آنها را بر اساس يك درصد ،‌10 درصد و 50 درصد مجلات جهان مورد بررسي قرار مي دهد.
بر اساس گزارش موسسه لايدن؛ دانشگاه تربيت مدرس رتبه بين چهارم و پنجم در سطح كشور و رتبه 420 تا 500 در سطح جهاني را دارا مي باشد.
موسسه سايماگو نيز اطلاعات را از موسسه اسكوپوس برداشت مي كند كه اين اطلاعات هم شامل مقالات علمي و هم شامل نوآوري و ابداعات مي شود كه در حوزه دانايي نوآورانه ارزیابی می شوند و بر اساس آن دانشگاه تربيت مدرس در سطح ملي رتبه دوم و در سطح جهاني رتبه 259 را دارا مي باشد.
وي ادامه داد: بر اساس رتبه بندی مؤسسه (Us news Education)نيز در ميان 4000 دانشگاه، دانشگاه تربيت مدرس رتبه 699 را دارا مي باشد. اين موسسه همچنين وضعيت دانشگاهها را در رشته هاي مختلف نيز مورد بررسي قرار مي دهد كه دانشگاه تربيت مدرس در زمينه مهندسي و شيمي در ميان دانشگاههاي كشور حائز رتبه يك بوده و در سطح جهاني نيز در مهندسي رتبه 50 و در شيمي رتبه 180 را دارا مي باشد.
وي در پايان تصريح كرد: آمار نشان مي دهد رتبه دانشگاههاي خوب ايران در زمينه نوآوري (innovation ) بهتر از رتبه جهاني آنها در زمينه برون داد پژوهشي (research output) است و اين نشان مي دهد مجموعه تحقيقاتي كه در ايران انجام مي شود از غناي خوبي برخوردار بوده، اما ساختار لازم براي انكه از آن به خوبي استفاده كنيم طراحي نكرده ايم و بايد در اين زمينه نيز بتوانيم گام هاي مثبتي برداريم.


26 خرداد 1395 / تعداد نمایش : 4255