متن کامل خبر


 
اولین گردهمایی بین المللی بانکداری و تامین مالی اسلامی

خلاصه خبر: اولین گردهمایی بانکداری و تامین مالی اسلامی با عنوان «قواعد ایجابی و سلبی تامین مالی اسلامی» در سالن شهيد چمران دانشگاه در حال برگزاري است.

اولین گردهمایی بانکداری و تامین مالی اسلامی با عنوان «قواعد ایجابی و سلبی تامین مالی اسلامی» در سالن شهيد چمران دانشگاه در حال برگزاري است.
دكتر محمدرضا امین ناصری، معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه در مراسم افتتاحيه اين گردهمايي كه از 23 تا 25 بهمن ماه برگزار مي شود، اظهار کرد: اقتصاد یکی از تأثیرگذارترین عوامل در ساحت اجتماعی، فردی، رفتاري و حتی اعتقادی انسان‌هاست، تا جایی که در آموزه‌های دینی ما آمده کسی که معاش وی تأمین نشود معاد وی هم تأمین نمی‌شود.
وي تأکید کرد: در دنیای امروز خون اقتصاد در سرتاسر شريان هاي اجتماع جريان دارد و سرنوشت دولت‌ها به اقتصاد گره خورده و در واقع اقتصاد تبدیل به نبض جوامع شده است و بعد از تأمین امنیت ملی، تأمین سلامت و امنیت اقتصادی در اولویت همه دولت‌ها قرار دارد.
دكتر امین ناصری یادآور شد: نرخ بهره كه اغلب اقتصادهای دنیا یکی از اهرم‌های کنترل بازار است می‌تواند چالشی ترين بخش اقتصاد باشد. ربا در فقه اسلامی و در بسیاری از ادیان دیگر حرام است، اما تا زمانی که تعهدی به موازین شرعی وجود نداشته باشد مشکل چندانی هم پدید نمی‌آید.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد همه مسائل کشور براساس فقه اسلامی اداره شود آنگاه چالش‌ها آغاز می‌شود. در جمهوری اسلامی ایران ربا و سود بانکی به عنوان یک چالش بروز و ظهور پیدا می‌کند و خوشبختانه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی گام‌های خوبی برای حل این مشکل و همگامی نظام بانکی با دستاوردهای مدرن در این زمینه آغاز شده و ما در این زمینه در بین کشورهای اسلامی پیشرو بوده‌ایم.

اولین گردهمایی بین المللی بانکداری و تامین مالی اسلامی

معاون فرهنگي دانشگاه تصريح کرد: به یاد دارم در اولین دوره مجلس شورای اسلامی، زیر نظر فقهای شورای نگهبان قانون عملیات بانکی بدون ربا به تصویب رسید و همگی امیدوار بودیم این قانون راهگشا باشد اما متاسفانه بعد از حدود ۳۰ سال در سیر قهقهرایی قرار گرفته‌ایم و اکنون در بین کشورهای با رده سود بالا قرار داریم.
وي در پایان گفت: امروز همه مسئولان کشور خواهان تغییرات اساسی در نظام بانکی هستند و فقها هم بر این امر تأکید دارند و نقش آنان در اين ميان بيش از پيش برجسته است و ايجاد وفاق با احكام فقهي و پيچيدگي هاي دنياي مدرن كاري سخت و حساس است، لذا برگزاری همایش در زمینه بانکداری اسلامی قدم مبارکی است که باید به فال نیک گرفت و منتظر نتایج كارگشاي آن بود.
در ادامه دكتر پرستو محمدي دبيراجرايي گردهمايي در سخناني به تاريخچه اي از بانكداري اسلامي در كشورهاي مسلمان و غير مسلمان و چالش هاي پيش روي آن اشاره كرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به بيان گزارشي از مقالات رسيده به دبيرخانه گردهمايي پرداخت و گفت: 78 مقاله به دبيرخانه گردهمايي ارسال شد كه از اين تعداد 61 مقاله از داخل كشور و 17 مقاله از خارج از ايران بوده است و پس از بررسي مقالات از سوي داوران و كميته علمي ، 30 درصد از مقالات پذيرش نشدند و در نهايت 24 مقاله براي ارائه شفاهي و 31 مقاله براي ارائه به صورت پوستر پذيرش شدند.


24 بهمن 1395 / تعداد نمایش : 2408