متن کامل خبر


 
امروزه به جد جای خالی «کتابچه دانشجویی» در دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور احساس می‌شود

خلاصه خبر: حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تربیت مدرس در همایش جشن ورودی‌های جدید و آغاز سال تحصیلی، ضمن تبریک به همه دانشجویان و آرزوی موفقیت برای آنان افزودند:امروز جای یک کتابچه دانشجویی خالی است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تربیت مدرس در همایش جشن ورودی‌های جدید و آغاز سال تحصیلی، ضمن تبریک به همه دانشجویان و آرزوی موفقیت برای آنان با تشریح این نکته که دانشجویی یک سلوک مهم در زندگی علمی افراد می‌باشد، افزودند: امروز جای یک کتابچه دانشجویی خالی است.کتابچه‌ای که می‌بایست در آن بر چگونگی و شیوه‌ی سلوک دانشجویی را از ابتدا تا دوران یا .مقطع دانش‌آموختگی، آن را بداند و عمل کند.

ایشان افزودند در زمان ما هر دستگاه کوچک و بزرگ دست‌ساخت انسان با خود دفترچه‌ی کار یا به اصطلاح کاتالوگی دارد که نوع کاربرد صحیح آن را بیان می کند. آیا دانشجویان نیاز به چنین چیزی ندارند این ضرورتی بود که در جهان اسلام قرنها پیش دانشمندانی بزرگ چون خواجه نصیرالدین طوسی که از بزرگترین ریاضیدانان، فلاسفه ، منجمین جهان اسلام بود به آن پی برده و در این زمینه کتاب می‌نوشتند و صاحب تالیف بودند تا دانشجویان و طلاب را در مسیر علم آموزی از آنچه خود می دانستند و تجربه کرده بودند یا از دیگری آموخته بودند آگاه سازند کار خواجه در قرن 7 انجام گرفت تقریبا 3 قرن پس از وی عالم بزرگ شیعی شهید ثانی به تالیفی بنوبه خود بکر و جدید در این زمینه دست زد به نام « منیه المرید فی آداب المفید و المستفید» اما در این چند قرن اخیر در این زمینه کار چندان جدی و جامع انجام نگرفته است چیزی که امروزه در جامعه دانشگاهی و علمی ما جای خالی آن به جد احساس می‌شود.

بنابراین می‌بایست متفکران و اندیشمندان صاحب دغدغه و دلسوز در این زمینه کار کنند و تالیفات ارزشمند ارائه دهند. البته دانشجویان نیز با رغبت آنها را بیاموزند و با جدیت به کار بندند، با تحقق این امر ریزش‌ها در جامعه دانشگاهی به شدت کاهش خواهد یافت.


5 مهر 1395 / تعداد نمایش : 1862