متن کامل خبر


 
نیازهای ما و پاسخ‌های عاشورا

خلاصه خبر: دکتر علی فلاح‌رفیع سخنران ویژه شب‌های 10،9 و 11 محرم در دانشگاه تربیت‌مدرس که در زمینه‌ی «نیازهای ما و پاسخ‌های عاشورا» سخنرانی نمودند ضمن تبیین ابعاد گوناگون انسان خاطرنشان نمودند که برای همه این ابعاد در حماسه عاشورا تغذیه فکری و عملی یافت میشود.

سخنران شب‌های 10،9 و 11 محرم در دانشگاه تربیت‌مدرس حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد رهبری دانشگاه بود. وی که در زمینه‌ی «نیازهای ما و پاسخ‌های کربلا» سخن می‌گفت ضمن تبیین اصل اهتمام به عزاداری و فضیلت غیرقابل تصور گریه برای امام حسین علیه‌السلام و یاران باوفایش بیان داشت: مجلس عزاداری و گریه مقدمه‌ای است برای رسیدن به اهداف عالی قیام حضرت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود کمال اخلاقی انسان‌ها و عزت و کرامت آنها را هدف اصلی حماسه عاشورا برشمرد و افزود: این هدف جز از طریق دین محقق نمی‌شود و اما دین الهی نیز برای تحقق نیاز به حکومت و حاکمیت ولی خدا دارد. بدون حاکمیت امام برحق و ولی الهی تحقق دین و در سایه آن کمال انسان‌ها و عزت و کرامت آنها میسر نمی‌شود.

دکتر علی فلاح‌رفیع ضمن تبیین این اهداف که به طور سلسله‌وار چون حلقه‌های زنجیر بهم پیوسته هستند افزود: در راه تحقق این هدف می‌بایست در هر زمان شیعیان تمام تلاش خود را به کار بندند.

وی خاطرنشان کرد: در سایه حکومت جائر و باطل هیچ‌گاه کمال مطلوب و عزت انسان‌ها تامین نمی‌شود، نه تنها چنین نیست بلکه عزت و کرامت انسان‌ها تحت حاکمان ظالم و ناحق پایمال می‌شود.

                     

                      

استاد فلسفه دانشگاه تربیت‌مدرس به ابعاد گوناگون انسان اشاره نمود و گفت؛ برای همه این ابعاد در حماسه عاشورا تغذیه فکری و عملی یافت می‌شود. ایشان در ادامه افزودند؛ برای حسینی شدن باید ابتداء عباسی شد و برای عباسی شدن مراحلی وجود دارد که باید آنها را طی کرد. وی بیان داشت: آنان که می‌خواهند حسینی بشوند می‌بایست تا شب عاشورا با امام خود بیایند و حاضر باشند از هستی خود در مسیر اهداف امام خود بگذرند. اگر چنین چیزی اتفاق بیافتد و اگر کسی حتی با برداشتن بیعت امام از دوش او حاضر به رها کردن امام نشود، از آن زمان به بعد این امام است که او را می‌برد و دیگر تمام وجود او را خدایی می‌کند تا جایی که حتی دردی را احساس نکند. منتهی همه حرف در این است که خیلی‌ها نمی‌توانند تا شب عاشورا بیایند. لذا ریزش‌ها در این مسیر کم نیست و بلکه بسیار است. عاشورا به ما این درس بزرگ را می‌دهد که نباید به هیچ‌روی حاضر به رها کردن امام شد.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه تربیت مدرس در بخش دیگری از سخنان خود افزودند: اما این تا شب آخر آمدن مقدمات و شرائطی دارد که تا آنها محقق نشود انسان نمی‌تواند به آن مرحله بزرگ نایل شود. وی در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین و تشریح پاره‌ای از آن شرایط و ویژگی‌ها پرداخت.

                   

                   

                   

لازم به ذکر است این مراسم همچون شب‌های قبل، بعد از نماز مغرب و عشاء با زیارت عاشورا آغاز و پس از سخنرانی با مداحی و نوحه‌سرایی ادامه یافت و در پایان برنامه عزاداران بر سر سفره اباعبدالله علیه‌السلام میهمان بودند.

آنچه در این مراسم در کنار حضور اقشار مختلف مردم جلب توجه می‌نمود حضور استادان و دانشجویان دانشگاه بود. گفتنی است حضور فعال و کمک شایان توجه هیات دانشجویی اعم از خواهران و برادران نیز در اجرای برنامه‌ها و فعالیت خالصانه آنها بسیار چشم‌گیر بود.


24 مهر 1395 / تعداد نمایش : 1884